Presenter och piff till köket och hemmet

Vad ska jag ge bort i inflyttningspresent? Vad ska jag ta med mig som gå-bort-present? Ofta väljer många att köpa någon form av inredningspryl, om man bortser från de klassiska blommorna. Men det är ofta svårt att veta vad man ska köpa, det finns ju en uppsjö av presentartiklar och det kan vara svårt att veta att man ger något som kommer passa mottagaren.

Speciellt när det gäller inflyttningspresent och du inte riktigt har koll på vilken stil presentmottagaren har så kan det vara extra svårt. Våra bästa presenttips som alltid fungerar hittar du här på sidan, självklart passar de alla i köket. Precis som vi redan tagit upp på startsidan så är det onödigt att ha mer saker än de man verkligen behöver eller använder.

Därför är det viktigt att köpa saker som alltid behövs. Våra favoriter som aldrig slår fel och som alla alltid har användning av är kökshanddukar, doftljus och muggar. Produkter du kan hitta i alla prisklasser och stilar. Våra bästa tips när du ska köpa present.

  • Försök att fundera på vad personen som ska få presenten faktiskt kan tänkas behöva eller vilja ha innan du börjar leta, då blir det automatiskt att du utgår ifrån personen och inte från prylen, alltid en bra utgångspunkt.
  • Kommer du inte på en bra present så köp inget halvdant, då är det bättre med något som användaren kan förbruka, såsom blommor, presentkort eller delikatessprodukter. Presentkort på lunch är ett bra och användbart alternativ.
  • En present som du har lagt ner energi på blir ofta mer uppskattad, en genomtänkt idé eller något du själv har skapat.
  • Tänk utanför boxen, om personen är väldigt intresserad av något speciellt, har en hobby eller ett sportintresse, kan det vara svårt att hitta något som personen i fråga inte redan har eller har sett ut på egen hand. Försök istället att tänka på relaterade tillbehör som kanske inte är självklara i förhållande till intresset.
  • Försök dra dig till minees om du hört personen klaga på att den saknar något eller har problem med något – det brukar vara en perfekt present, som garanterat är uppskattad.
  • Fundera på om du har saknat något när du varit hos personen, är det något du tycker att personen saknar eller kanske behöver – go for it.

Är du tveksam på om du borde ta med present eller ej? Kolla in vett och etikettexpertens lista över när du bör ha present eller ej här.